Español FacebookOftalmologia animals

EXAMEN DEL FONS DE L’ULL: Serveix per examinar les estructures situades a la part posterior del globus ocular, com són la retina, vasos sanguinis i papil·la òptica. Abans de la prova s’instil·len unes gotes per dilatar les pupil·les. Aquest procediment s’anomena OFTALMOSCOPIA i pot ser DIRECTA, quan es projecta llum directa sobre l’ull, o INDIRECTA, quan s’utilitza un joc de lents i miralls entre la font de llum i l’ull.

VALORACIÓ DE LA PIO (pressió intraocular): És la pressió que exerceix el líquid intraocular contra la paret de l’ull i que permet d’aquesta manera que l’ull es mantingui distès. El seu valor es mesura amb un aparell que s’anomena TONÒMETRE. El líquid responsable d’aquesta pressió és L’HUMOR AQUÓS. El desequilibri entre la producció i reabsorció de l’humor aquós és el responsable del augment en la PIO, és el que s’anomena GLAUCOMA (urgència oftalmològica molt greu).

MANRESA: Avinguda dels Dolors núm.68 · 08243 ·Tel. 93 876 47 68
MANRESA: C/ Sagrada Familia núm.4 · 08243 · Tel. 93 873 21 60

Avís Legal | Net Engineer, promoció web

Utilitzem cookies en el nostre web. Les fem servir només per recollir estadístiques d'ús sense emmagatzemar dades personals. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més informació